Profiler inom MMA och UFC

Träning

Variera träningen för bättre prestation

Alla mår vi bra av träning. Det är ett faktum som har bevisats av flera studier att träning har en positiv inverkan på fysisk och mental hälsa. Var och en har sina favoriter bland träningsformer. Det gäller oavsett om du är elitidrottare eller vardagsmotionär. Men viktigt att tänka på är att en varierad träning kan hjälpa dig att nå bättre resultat, vilket beror på att kroppen som helhet byggs upp.

Konditionsträna i det fria

Ibland är det enklaste också det bästa. Exempel på detta är löpträning som konditionsträning, som kan sägas vara en av de mest ursprungliga träningsformerna. Men löpträning är också något som sliter på kroppen. Då är cykel mer skonsamt men delar många av löpningens fördelar, som enkelheten och att du vistas ute i friska luften. En skillnad är att cykel kräver mer utrustning. Den kan du bland annat köpa hos butiken Cykelkraft.

Styrka, balans och smidighet

Oberoende av vilken typ av träning du vill satsa mer på så kommer det att behövas viss grundträning. Till exempel bör fotbollsspelare, dansare, kampsportare och yogautövare även träna styrka, balans och smidighet. Det gör du för att kunna prestera högre i din favoritsport och minska risken för skador. Förutom att träna själv på gymmet kan du också fundera på att inkludera exempelvis pilates eller andra liknande gruppträningsklasser i ditt upplägg.