Profiler inom MMA och UFC

Kampsport

Jennifer Österlin

Jennifer Österlin – ett svenskt stjärnskott inom thaiboxning

Hur ser det ut på damsidan inom thaiboxning kan man undra? Jo, här har vi bland andra duktiga svenskor den synnerligen framgångsrika Jennifer Österlin, som till och med har lyckats bli både dubbel Europamästarinna och världsmästarinna i thaiboxning.

Österlin har på mycket kort tid lyckats säkra en ledande position i den absoluta världseliten inom thaiboxning. Hennes prestation blir än mer märkvärdig när man vet att hon faktiskt inte har tävlat i mer än några korta år, men att hon på den tiden lyckats slå sig upp till att vara den ledande thaiboxerskan i sin viktklass i världen. Viktklassen är 67 kg.

Vad händer härnäst för Österlin? Nästa anhalt på hennes väg är att försvara sitt VM-guld i Malaysia. Där får hon möta bland andra finskan Heidi Björklund, som tog silver i förra VM 2012. Denna gång är inte Österlin någon nykomling som slår lite ur underläge, nu har de andra tränat för att kunna slå just henne. En spännande och fantastisk situation som inte så många idrottare får uppleva. Läs mer på Österlins egen blogg: www.jenniferosterlin.se!