Profiler inom MMA och UFC

Kampsport

MMA- en växande framtidssport?

MMA har på kort tid blivit en väldigt populär och omtalad sport som många av dess anhängare menar på är en framtidssport. MMA utläses mixed martial arts och är en samling av alla kampsporter. En av de största anledningarna till sportens popularitet är just den breda mixen av olika kampsportstekniker som dess utövare använder. Man får helt enkelt bevittna vilken av kampsporterna som är mest effektiv i en fightingsituation.

MMA är ett utmärkt alternativ för den som vill hitta ro och harmoni från en stressig vardag. Träningen ger dig möjlighet att släppa ut aggressioner i en trygg miljö utan att det ska få några negativa konsekvenser. Du tränar MMA av hälsoskäl, och då får du antingen hitta din inre motivation eller för att få bättre kroppskontroll och balans. När du tränat ett tag och är väl förberedd så är inte MMA farligt som tävlingsform. I en artikel från Sydsvenskan du läsa mer om varför sporten inte är farlig utan snarare ses som god träning för kropp och psyke. För man behöver ju inte heller tävla i MMA, då utförandet fungerar utmärkt enbart som träningsform. MMA är en utmärkt motionsträning som aktiverar hela kroppen och psyket.

En viktig skillnad för en MMA-utövare till skillnad mot andra traditionella kampsporter är att sporten inte definieras hur en viss teknik ska genomföras utan det handlar snarare om vad utövaren inte får göra. Utövaren får uträtta det mesta på mattan förutom fula trix som slag under bältet, nypas, bitas eller peta någon i ögonen. Detta kan dock ändå hända, och då är det viktigt att ha på sig sätt utrustning. Du hittar all utrustning du behöver i närmaste sportbutik, men även olika onlinebutiker såsom Sportamore har ett stort utbud av säkerhetsutrustning att välja från. En utövare på mattan kan mötas av både slag, sparkar och kast både stående och liggande. En match i MMA kan således vara mycket underhållande för publiken eftersom allt möjligt kan hända och utövarna får chansen att visa sina färdigheter i respektive teknik.

Alla klassiska kampsporter som boxning, kickboxning, brottning och judo möts i en blandad kompott.