Profiler inom MMA och UFC

Tips

Kanske tyngdlyftning kan vara nåt för dig?

Tyngdlyftning är en av de grenar som har funnits med i olympiska spelen sen urminnes tider. Ja, faktiskt – tyngdlyftning var en av grenarna när de moderna spelen startade 1896. Ett annat ord för sporten är just olympiska lyft.

Ryck och stöt

Tyngdlyftning består av två moment, ryck och stöt. I ryck ska du dra skivstången från golvet till raka armar ovanför huvudet och i en stöt drar du först skivstången till axlarna och sedan till raka armar.

Allsidig träning

Trots att tyngdlyftning består av enbart två moment, är det en otroligt effektiv träning för hela kroppen. Tyngdlyftning kan göra dig inte bara stark och rörlig, utan även öka din kroppskontroll. Dessutom är det en träningsform som passar kvinnor lika bra som män.

Tekniksport

Om du ska lyfta tunga vikter hela vägen från golv till tak så krävs det en hel del teknik för att du inte ska skada dig. Det kan därför vara bra att ta kontakt med en tyngdlyftningsklubb så du lär dig rätt teknik från början. Eftersom sporten har ökat i populäritet de senaste åren kan du även hitta duktiga tränare och pass på de större gymmen eller Crossfit-boxar runt om i landet.

All utrustning du kan behöva kan du enkelt shoppa på nätet.