Profiler inom MMA och UFC

Kampsport

Alex White

Alex White är en amerikansk MMA-fighter som gjorde debut 2010. Han har skapat en gott rykte och spås en framgångsrik karriär. 

Alex White är 25 år och kommer från Columbia, Montana. Han hade en svår uppväxt fylld med fattigdom och mobbing. När han var liten råkade han dricka bensin och var nära att dö tre gånger innan läkarna hann stabilisera honom. De trodde inte att han skulle överleva men han slogs mot oddsen. Han lämnade dock inte sjukhuset tomhänt utan brände halsen, skadade hörsel och fick språksvårigheter.

Han växte upp liten och blyg. Runt 19-års åldern började han jobba på McDonalds, en liten bit från ett gym. En dag tog han mod till sig och gick till gymmet. Han frågade om han fick träna där och betala genom att städa lokalerna. Tränaren gick med på det och under ett års tid tränade White frenetiskt och byggde upp sin styrka.

Han gick vidare till amatörboxning och i landets största tävling, Ringside World Tournament, klådde han fem motståndare på lika många dagar. Därefter var inte hoppet långt till MMA.

Och i MMA glänste han, som i boxningen. Som amatör hann han skapa en karriär med 15 vinster och 0 förluster. När han blev proffs har han fortsatt att visa sin otroliga kämparanda. För tillfället har han 10 vinster och 0 förluster.

Den 17 juli är det dags för ännu en match. White kommer att möta Lucas Martins. Matchen sänds på natten i Sverige på grund av tidszonerna. Många tror på vinst för White, inte minst spelbolagen som ger honom lägst odds: 1.62 gentemot Martins 2.33. Dock är det många faktorer som påverkar en fighters prestation så det är lite tidigt att ta ut segern men nog lutar det åt ännu en vinst för mannen som tagit sig från botten till toppen.