Profiler inom MMA och UFC

Okategoriserade

Kampsportsgalan

En av de största kampsportshändelserna i Sverige är förstås Kampsportsgalan. Denna gala arrangeras av Svenska Budo- och kampsportsförbundet och har hållits i hela fem år. Under galan för 2014, som hade sitt femårsjubileum i mars, var det flera duktiga svenska idrottare som uppmärksammades och fick pris. Ledare för galan var för tredje året i rad Thabo Motsieloa, detta år tillsammans med Susanne Rönnqvist.

Kampsportsgala

Vinnare av det stora priset för kampsport – ”Kampsportare” – gick i år igen till Alexander ”The Mauler” Gustafsson för hans fenomenala insatser inom MMA (Mixed Martial Arts), där han rankas som en av de absolut bästa i hela världen i sin viktklass (lätt tungvikt). ”Mästarinna” vid denna gala utsågs Sophia Nordenö till. Nordenö är aktiv inom grenen Submission Wrestling och fick dessutom priset för ”Genombrott” vid denna gala. Förra året gick denna titel till Jennifer Österlin, världsmästarinna i Thaiboxning.

Hela vinnarlistan hittar du på hemsidan för Kampsportsgalan 2014. Nu har Svenska Budo- och kampsportsförbundet förstås knappt hunnit hämta andan sedan galan för 2014, men det är snart dags att börja planera för nästa års Kampsportsgala – och vi får väl se vad som händer då. Kanske är det Jennifer Österlins tur att få pris igen för ännu ett VM-guld i Thaiboxning?