Profiler inom MMA och UFC

Tips

Få rätt behandling för din lokala smärta i kroppen

Det är stundtals oundvikligt att råka ut för smärta, särskilt när du tränar kampsport. Det blir en del av träningen och stärker delvis kroppen men kan också leda till ytterligare värk. Om du har lite ont så kan massage ge smärtlindring. Är smärtan påtaglig så kan du behöva djupare behandling med nålar som Dry Needling eller stötvågsmassage.

Identifiera skadan

Det finns olika sätt att undersöka var den underliggande skadan kommer ifrån. En naprapat ställer frågor och undersöker området där du har ont. De frågar vilken typ av smärta du har och hur länge du haft ont. De kan även ta hjälp av ultraljud som visar var muskler, senor och ligament ligger genom ljudvågor.

Olika professioner och skador

Det finns sjukgymnaster (numera kallade fysioterapeuter), naprapater och kiropraktorer som behandlar muskler och skelett där problematik uppstått. Sjukgymnaster arbetar mest med rehabilitering. Vidareutbildning inom akupunktur är vanligt inom alla tre kategorier. Kiropraktorer arbetar med ledjusteringar och vi förknippar dem kanske mest med ”knaket” som uppstår.

En naprapatutbildning är fem år lång medan en sjukgymnastutbildning är tre år. Naprapater arbetar dessutom med och har mycket kunskap om muskler. De ver hur muskler sitter samman och var vanliga skador uppstår. Skador som Muskelcentrum kommer i kontakt med är bland annat muskelbristningar samt olika belastningsskador.