Profiler inom MMA och UFC

Kampsport

Träna MMA

Efter alla våra inlägg om UFC och MMA är det dags att prata litegrann om hur man börja träna det. 

MMA innehåller sparkar, slag, kast och brottning så man kan räkna med att träna genom hela kroppen vid varje träningspass. Det är också ett bra sätt att träna styrka och kondition samtidigt.

MMA började i Brasilien och hette då Vale Tudo vilket kan översättas till ”allt är tillåtet”. Det är inte mycket som har förändrats sedan dess. Förutom hur man bedömer matcherna så är det här de enda reglerna som gäller inom MMA:

  • Inga vapen
  • Man får inte nypas, klösas, bitas eller slå mot huvud och skrev

Som ni kanske förstår finns det inte så många regler. Det är fritt fram att använda sig av flera olika tekniker för att vinna mot motståndaren. 

I flera städer finns det klubbar som håller i MMA-träning och eftersom det är en sådan ”fri” sport finns det ingen garanti att man tränar på samma sätt eller i samma stil mellan klubbarna.

Tänk på att de flesta klubbar har inte råd att förse sina medlemmar med utrustning så se till att köpa in din egen MMA utrustning så du är tillräckligt skyddad under de hårda passen. De mest essentiella är att skaffa tandskydd, suspensoar och handskar.Under träningen kan det också vara bra att ha skydd för huvudet och lediga kläder som är lätta att röra sig i.