Profiler inom MMA och UFC

Kampsport

Spela på odds

Kampsport har blivit populärt. Idag tjänar utövarna inom sporten allt mer och matcherna kan dra riktigt stora åskådare. Sporten har fått tillräckligt mycket uppmärksamhet för att spelbolagen, numera kan man också satsa pengar på vem som ska vinna. Hur går det då till när man ska spela på odds?

Odds handlar i grund och botten om sannolikhet. De olika spelbolagen bygger sig en uppfattning om motståndarna och räknar ut vad de tror är sannolikheten att ett av lagen eller en tävlande vinner och sedan sätter de odds därefter.

Säg att det ska vara en match mellan UFC:s lättviktarmästare Jon Jones och den påhittade nybörjaren Tommy John. Det låter ganska självklart att Jon Jones kommer att ha överhanden matchen igenom. Men tänk om ett spelbolag tycker annorlunda, att matchen inte är så självklar, och ger lägre odds åt det Tommy John. Det lägre oddset betyder då att de tror att Tommy vinner. Ett lägre odds ger också mindre utbetalning. Om du har satsat 100 kronor på nybörjaren och oddsen ligger på 1.50 betyder det att du bara kommer att vinna 100×1.50 kronor. Då är det nästan inte värt att satsa. Men i vårt exempel har ju Jon Jones, som du är stensäker på kommer att vinna, fått högre odds. Han har fått 2.00 i odds. Det betyder att om han vinner får du dubbla din satsning: 100×2.00.

Det är alltid en bra idé att jämföra odds på flera sajter för att se vad de erbjuder. Vissa sajter inriktar sig på mer udda sporter och andra har fokus på hockey eller fotboll. Enklaste sättet att få tips om odds och kommande tävlingar är att besöka en sajt som tippat.se. De samlar information om de största spelsajterna och visar upp vart de bästa oddsen är samt ger tips på vilka de anser vara tippade för vinst. Förutom det ska  man också läsa upp sig så man vet lite grann om de som ska delta i tävlingen. Oddsen kanske ser bra ut men senare när du läser att en av de tävlande opererades för tre månader sedan, låter vinsten inte lika klar längre. För sådana anledningar är det alltid positivt att hålla sig uppdaterad.